Vant talentstipendet til Statoil på en million kroner

Publisert

Lise Davidsen (28) er en av morgendagens helter.

Lise Davidsen gikk av med seieren i kampen om Statoils talentstipend. – Hun har erobret publikums hjerter, og hennes potensiale er enormt, fastslår juryen. Det skriver Statoil i en pressemelding mandag kveld.

- Lise Davidsen er blitt et kjent navn for mange det siste halvåret; sjelden har noen gjort en større entré i det norske og internasjonale musikkliv. Hun har vunnet store sang-konkurranser i London og Oslo, og samtidig erobret publikums hjerter. De av oss som har vært så heldige å høre henne «live», har blitt slått av kraften og kjernen i hennes stemme, av hennes følsomme musikalitet og sterke nærvær, sier juryleder Leif Ove Andsnes.

Etterspurt talent

Statoils talentstipend i klassisk musikk har som mål å være en døråpner for talentfulle musikere som vil ut i verden. Stipendet er på en million kroner og deles ut under Høstkonferansen til Statoil 23. november 2015.

Den unge lyrisk-dramatiske sopranen Lise Davidsen, som også er en etterspurt romanse- og liedsanger, har en bachelorgrad fra Griegakademiet institutt for musikk i Bergen. samt en mastergrad fra Det Kongelige Danske musikkonservatorium i København, og har sunget hos den anerkjente sangpedagogen Susanna Eken.

Hun har mottatt Léonie Sonnings og Kirsten Flagstad-prisen, har vunnet flere operakonkurranser, og samarbeidet med flere anerkjente regissører, dirigenter og orkestre.

Verdensaktuell stjerne

I desember 2015 debuterer hun som Ortlinde i "Die Walküre" av R. Wagner ved Bayerische Staatsoper i München. Våren 2016 er hun cover på Isabella i "Das Liebesverbot" av R. Wagner på Teatro Real i Madrid og senere debuterer hun på operaen i Frankfurt i rollene som Freia og 3. Norne. Fremtidige engasjementer inkluderer hovedroller på Zürich Opera, Glyndebourne Festival Opera, Royal Opera House Covent Garden og  Den Norske Opera.

- Lise Davidsens potensiale er enormt, og juryen er blant de mange i norsk musikkliv som har veldig store forventninger til henne og hennes framtid. Vi gleder oss til å følge henne videre, og håper stipendet kan medvirke til å gjøre noen av hennes drømmer om til virkelighet de neste årene, sier Andsnes.

- Med dette stipendet ønsker vi å løfte fram norske musikktalenter ut i verden. «Morgendagens Helter» er et langsiktig talentarbeid, og vi ønsker å inspirere talentfulle klassiske musikere og hjelpe dem til å nå langt, også i utlandet, sier Reidar Gjærum, kommunikasjonsdirektør i Statoil.

Det var tre andre nominerte.

- Alle de nominerte holder et svært høyt nivå, og har mye av det som skal til for å nå langt internasjonalt, sier jurylederen.

Juryen består av juryleder og ambassadør for Statoils klassiske musikkstipend Leif Ove Andsnes, Solveig Kringlebotn, Peter Herresthal, Ole Kristian Ruud, Ingrid Røynesdal og Marianne Thorsen.