Vant talentstipendet til Statoil på en million kroner

Publisert

Lise Davidsen (28) er en av morgendagens helter.

Lise Davidsen gikk av med seieren i kampen om Statoils talentstipend. – Hun har erobret publikums hjerter, og hennes potensiale er enormt, fastslår juryen. Det skriver Statoil i en pressemelding mandag kveld.

- Lise Davidsen er blitt et kjent navn for mange det siste halvåret; sjelden har noen gjort en større entré i det norske og internasjonale musikkliv. Hun har vunnet store sang-konkurranser i London og Oslo, og samtidig erobret publikums hjerter. De av oss som har vært så heldige å høre henne «live», har blitt slått av kraften og kjernen i hennes stemme, av hennes følsomme musikalitet og sterke nærvær, sier juryleder Leif Ove Andsnes.

Etterspurt talent

Statoils talentstipend i klassisk musikk har som mål å være en døråpner for talentfulle musikere som vil ut i verden. Stipendet er på en million kroner og deles ut under Høstkonferansen til Statoil 23. november 2015.

Den unge lyrisk-dramatiske sopranen Lise Davidsen, som også er en etterspurt romanse- og liedsanger, har en bachelorgrad fra Griegakademiet institutt for musikk i Bergen. samt en mastergrad fra Det Kongelige Danske musikkonservatorium i København, og har sunget hos den anerkjente sangpedagogen Susanna Eken.

Hun har mottatt Léonie Sonnings og Kirsten Flagstad-prisen, har vunnet flere operakonkurranser, og samarbeidet med flere anerkjente regissører, dirigenter og orkestre.

Verdensaktuell stjerne

I desember 2015 debuterer hun som Ortlinde i "Die Walküre" av R. Wagner ved Bayerische Staatsoper i München. Våren 2016 er hun cover på Isabella i "Das Liebesverbot" av R. Wagner på Teatro Real i Madrid og senere debuterer hun på operaen i Frankfurt i rollene som Freia og 3. Norne. Fremtidige engasjementer inkluderer hovedroller på Zürich Opera, Glyndebourne Festival Opera, Royal Opera House Covent Garden og  Den Norske Opera.

- Lise Davidsens potensiale er enormt, og juryen er blant de mange i norsk musikkliv som har veldig store forventninger til henne og hennes framtid. Vi gleder oss til å følge henne videre, og håper stipendet kan medvirke til å gjøre noen av hennes drømmer om til virkelighet de neste årene, sier Andsnes.

- Med dette stipendet ønsker vi å løfte fram norske musikktalenter ut i verden. «Morgendagens Helter» er et langsiktig talentarbeid, og vi ønsker å inspirere talentfulle klassiske musikere og hjelpe dem til å nå langt, også i utlandet, sier Reidar Gjærum, kommunikasjonsdirektør i Statoil.

Det var tre andre nominerte.

- Alle de nominerte holder et svært høyt nivå, og har mye av det som skal til for å nå langt internasjonalt, sier jurylederen.

Juryen består av juryleder og ambassadør for Statoils klassiske musikkstipend Leif Ove Andsnes, Solveig Kringlebotn, Peter Herresthal, Ole Kristian Ruud, Ingrid Røynesdal og Marianne Thorsen.

Powered by Labrador CMS