Lørenskog  20171201.Posten presenterer den første kinesiske el-varebilen i Norge fredag. En Saic Maxus 80 EV som skal testes på norsk vinterføre i Oslo sentrum ? med Postens bedriftspakker.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Lørenskog 20171201.Posten presenterer den første kinesiske el-varebilen i Norge fredag. En Saic Maxus 80 EV som skal testes på norsk vinterføre i Oslo sentrum ? med Postens bedriftspakker.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Posten først med kinesisk el-varebil i Norge

Publisert

Denne vinteren skal Posten for første gang prøve ut en kinesiskprodusert elektrisk varebil. Bilen skal testes på norsk vinterføre i Oslo sentrum.

Den i dobbelt forstand grønne varebilen av merket Saic Maxus 80 EV er en av de største elektriske varebilene som er på markedet.

Pressesjef John Eckhoff i Posten Norge er entusiastisk med tanke på testingen av bilen, som han sier er den første kinesiske el-varebilen i Norge, kanskje i hele Norden.

– Dette er viktig fordi det er vanskelig å finne varebiler i denne størrelsen. Det kan potensielt ha stor økonomisk og miljømessig effekt for oss i Oslo hvis den kan erstatte dieselvarebilene, mener han.

Bilen skal i første rekke brukes til frakt av bedriftspakker.

Produsenten bak bilen, det multinasjonale kinesiske selskapet Saic Motor, er en av Kinas største bilprodusenter med hovedkvarter i Shanghai. Selskapet eier det tradisjonelle britiske bilmerket MG, som ble kjøpt opp av kineserne i 2006 og som fra 2016 kun produseres i Kina.

(©NTB)