Bilde av Rasmus Hansson

Vil bruke 10 mrd. mindre

De Grønne stiller i egen oljeklasse. Miljøpartiet De Grønne (MDG) er også med på oljefesten, selv om partiet kutter oljepengebruken med minst 10 milliarder kroner sammenlignet med det blåblå budsjettforslaget. Stortingsrepresentant Rasmus Hansson innrømmer at det er en utfordring å ikke være med på den oljefesten De Grønne er så kritiske til. Vi bruker også … Continued

De Grønne stiller i egen oljeklasse.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) er også med på oljefesten, selv om partiet kutter oljepengebruken med minst 10 milliarder kroner sammenlignet med det blåblå budsjettforslaget.

Stortingsrepresentant Rasmus Hansson innrømmer at det er en utfordring å ikke være med på den oljefesten De Grønne er så kritiske til.

Vi bruker også oljepenger. Det er fordi omstillingen må skje gradvis. Samtidig vil vi bruke mer av oljepengene til å bygge opp ny og bærekraftig virksomhet, sier Hansson.

I det alternative forslaget til statsbudsjett som MDG legger fram 24. november, vil oljepengebruken være minst 10 milliarder kroner under det blåblå budsjettforslaget.

Det er suverent lavest av alle partier i år, men likevel 7 milliarder oljekroner mer enn De Grønne la opp til for et år siden.