– Vi har en regjering som sitter og ser på mens folk i tusenvis mister jobbene sine

Arbeiderpartiet krever statlige midler umiddelbart for å holde folk sysselsatt. Vestlandet er hardest rammet av oljenedturen, og nå krever Arbeiderpartiet innsats. Partiets ordførere i Rogaland vil ha statlige midler til å sette i gang prosjekter for halvannen milliard kroner. Krever tiltak På partiets fylkesmøte i helgen var det mange som etterlyste mer kraftfulle tiltak fra … Continued

Arbeiderpartiet krever statlige midler umiddelbart for å holde folk sysselsatt.

Vestlandet er hardest rammet av oljenedturen, og nå krever Arbeiderpartiet innsats. Partiets ordførere i Rogaland vil ha statlige midler til å sette i gang prosjekter for halvannen milliard kroner.

Krever tiltak

På partiets fylkesmøte i helgen var det mange som etterlyste mer kraftfulle tiltak fra regjeringen, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi har en regjering som sitter og ser på mens folk i tusenvis mister jobbene sine. Vi krever at det blir satt inn statlige midler umiddelbart for å kunne holde folk sysselsatt mens vi venter på at konjunkturene skal snu, sier fylkesordfører Marianne Chesak. Over 32.000 har mistet jobben i Rogaland i løpet av mindre enn to år.

Reklame (artikkel fortsetter under video)

Reklame

Blir enda tøffere

Chesak sier månedene som kommer trolig vil føre til at en allerede vanskelig situasjon blir enda tøffere.

– Dette er en dramatisk situasjon. Vi trenger tiltak nå, med en gang. Det offentliges pengebruk i en slik situasjon vil være et verdifullt bidrag til private leverandører, sier hun.

Også i Hordaland var sysselsetting et hovedtema på Arbeiderpartiets fylkesmøte. Blant forslagene derfra er utvidet permitteringsperiode til 52 uker og økt vedlikehold på sokkelen. I tillegg ønsker fylkespartiet at statens nye investeringsfond for grønn teknologi, Fornybar AS, legges til Bergen.