Uklart omkring kabelkonsesjon

Kraftkabel til Tyskland innen 2020. Olje- og energiminister Tord Lien sier han skal gi beskjed om tidsplanen ikke holder, men avklarer ikke når han avgjør konsesjonen til Statnetts kraftkabel til Tyskland. Statnett planlegger å legge kraftkabler til Tyskland og Storbritannia innen 2018 og 2020. Konsesjonssøknad ble sendt til Olje- og energidepartementet i mai i fjor, … Continued

Kraftkabel til Tyskland innen 2020.

Olje- og energiminister Tord Lien sier han skal gi beskjed om tidsplanen ikke holder, men avklarer ikke når han avgjør konsesjonen til Statnetts kraftkabel til Tyskland.

Statnett planlegger å legge kraftkabler til Tyskland og Storbritannia innen 2018 og 2020. Konsesjonssøknad ble sendt til Olje- og energidepartementet i mai i fjor, og i vår sa minister Tord Lien (Frp) til Dagens Næringsliv.

Vi må ha gitt konsesjon innen september om tidsplanen skal holdes, sier han til avisen.

Vi forholdes oss til den opprinnelige timeplanen om ferdigstillelse til Tyskland i 2018 og til Storbritannia i 2020. Den dagen vi ikke lenger tror den timeplanen holder, da skal jeg si klart og tydelig fra om det, er svaret på NTBs spørsmål torsdag om avgjørelsen tas før utgangen av måneden.

Statnetts plan tilsier at en investeringsbeslutning om kabelen til Tyskland skal tas innen årsslutt.

©NTB