Tror ikke på innkjøpsmonopol

– Jeg sover godt om natta. Jeg sover godt om natta, sier olje- og energiminister Tord Lien og har ingen tro på at EU skal gjennomføre et kontroversielt forslag om felles innkjøp av gass. Dette er forslag som går helt på tvers av ideen som skapte Den europeisk union. Det har jeg ingen tro på … Continued

– Jeg sover godt om natta.

Jeg sover godt om natta, sier olje- og energiminister Tord Lien og har ingen tro på at EU skal gjennomføre et kontroversielt forslag om felles innkjøp av gass.

Dette er forslag som går helt på tvers av ideen som skapte Den europeisk union. Det har jeg ingen tro på blir gjennomført, sier Lien (Frp) på besøk i Brussel for å diskutere energisamarbeidet med EU.

Forslaget stammer fra Polen og går ut på å danne en energiunion der EUs 28 land forhandler som én part ved gasskjøp. En bekymringsfull idé, sier Lien og argumenterer hardt mot forslaget.

Skal du sikre forsyningssikkerheten, sikre konkurransekraften, redusere CO2-utslippene, må du bygge sterke, effektive forsyningssystemer, sier han.

Da må du ha infrastruktur, du må ha et forutsigbart regulatorisk og finansielt rammeverk, og du må ha flere kjøpere og flere selgere, argumenterer han i EU-hovedstaden.

©NTB