Bilde av borekrone

Tilbyr ikke en krone

Forhandlinger går til mekling. Alle de involverte fagforbundene har brutt lønnsforhandlingene med Rederiforbundet. Oppgjøret går dermed til Riksmekleren. Rederiforbundet har vært i forhandlinger med fagforbundene Industri Energi, SAFE og DSO i årets mellomoppgjør. Alle de tre fagforbundene valgte torsdag å bryte, melder Stavanger Aftenblad. Dato for mekling er ikke satt ennå. Rederiforbundet viser til at … Continued

Forhandlinger går til mekling.

Alle de involverte fagforbundene har brutt lønnsforhandlingene med Rederiforbundet. Oppgjøret går dermed til Riksmekleren.

Rederiforbundet har vært i forhandlinger med fagforbundene Industri Energi, SAFE og DSO i årets mellomoppgjør. Alle de tre fagforbundene valgte torsdag å bryte, melder Stavanger Aftenblad.

Dato for mekling er ikke satt ennå.

Rederiforbundet viser til at det er vanskelige tider i oljenæringen og ønsker å videreføre dagens avtalen uendret fram til hovedoppgjøret neste år. Oljeprisen falt kraftig i fjor, og de siste månedene har det vært en mengde permitteringer og oppsigelser i bransjen.

Roy Aleksandersen, nestleder i SAFE, sier til Aftenbladet at en slik løsning vil gi de ansatte en nedgang i kjøpekraften.

Det var lett å gjøre det når Rederiforbundet ikke tilbyr noe som helst, ikke en krone, sier han.

Oppgjøret gjelder ansatte på flyttbare rigger og ansatte som arbeider med plattformboring på permanent plasserte rigger på norsk sokkel.