Bilde av Kari Elisabeth Kaski

SV-splid Johan Sverdrup

Klipper båndene til fagbevegelsen. SV stemte nei da utbyggingsplanen for gigantfeltet Johan Sverdrup i Nordsjøen ble behandlet av Stortinget fredag. Det skaper uro i egne rekker. For meg betyr dette vedtaket at SV klipper båndene til fagbevegelsen, sier SV-veteran Rolf Bersås, til daglig leder av LO i Stavanger, til Klassekampen. Avisen skriver at stortingsgruppens nei … Continued

Klipper båndene til fagbevegelsen.

SV stemte nei da utbyggingsplanen for gigantfeltet Johan Sverdrup i Nordsjøen ble behandlet av Stortinget fredag. Det skaper uro i egne rekker.

For meg betyr dette vedtaket at SV klipper båndene til fagbevegelsen, sier SV-veteran Rolf Bersås, til daglig leder av LO i Stavanger, til Klassekampen.

Avisen skriver at stortingsgruppens nei til Sverdrup ble støttet av 20 representanter i landsstyret, mot et mindretall på sju. To skal ha avstått fra å stemme. Forbundsleder Jan Olav Andersen i El- og IT-forbundet var blant dem som stemte ja til Sverdrup. Han kaller SVs holdning i Stortinget «unødvendig symbolpolitikk».

Partisekretær Kari Elisabeth Kaski forsvarer at SV i likhet med Miljøpartiet De Grønne sier nei til petroleumsutvinning.

Vi er opptatt av arbeidsplasser, men mener dette er et riktig vedtak for Vestlandet og andre som rammes av nedgangen. Vi får rom i økonomien til å skape arbeidsplasser på andre områder, sier hun til Klassekampen.