Savner tiltak mot todeling

Statsbudsjett inneholder ikke tiltak. Forslaget til statsbudsjett inneholder ikke ett eneste konkret tiltak mot todelingen i norsk økonomi, ifølge Venstre. Utfordringen er ikke den samme som før, svarer statsminister Erna Solberg (H). Partiets finanspolitiske talsperson Terje Breivik sier politiske grep som kunne dempe skillet mellom fastlandsøkonomien og petroleumsnæringen var et hovedtema under regjeringssonderingene i Nydalen … Continued

Statsbudsjett inneholder ikke tiltak.

Forslaget til statsbudsjett inneholder ikke ett eneste konkret tiltak mot todelingen i norsk økonomi, ifølge Venstre. Utfordringen er ikke den samme som før, svarer statsminister Erna Solberg (H).

Partiets finanspolitiske talsperson Terje Breivik sier politiske grep som kunne dempe skillet mellom fastlandsøkonomien og petroleumsnæringen var et hovedtema under regjeringssonderingene i Nydalen i fjor høst.

Vi har spurt Finansdepartementet om hvilke tiltak forslaget til statsbudsjett har mot todelingen i økonomien. I klartekst var svaret ikke ett eneste nytt tiltak, sa Breivik i Stortingets spørretime onsdag.

Statsminister Erna Solberg (H) mener utfordringen med en todelt norsk økonomi har endret karakter.

Nå står vi i større grad overfor en felles utfordring, sa Solberg.

Hun mener det ikke lenger er nødvendig med ulike strategier for omstilling i og utenfor oljeindustrien og viste til at kuttene i formuesskatten og endringene i Skattefunn-ordningen er til gode for selskaper i alle bransjer.