Russland kan se østover

Sanksjoner kan tvinge Russland mot øst. Hvis vestlige land innfører hardere sanksjoner mot Russland, kan russiske selskaper oppsøke andre markeder, mener sjefen i oljeselskapet Rosneft. Rosnefts administrerende direktør Igor Setsjin reiser denne uka til Asia i et forsøk på å styrke oljeprodusentens forbindelser østover. Det skjer mens forholdet til EU og USA er på sitt … Continued

Sanksjoner kan tvinge Russland mot øst.

Hvis vestlige land innfører hardere sanksjoner mot Russland, kan russiske selskaper oppsøke andre markeder, mener sjefen i oljeselskapet Rosneft.

Rosnefts administrerende direktør Igor Setsjin reiser denne uka til Asia i et forsøk på å styrke oljeprodusentens forbindelser østover.

Det skjer mens forholdet til EU og USA er på sitt verste på lang tid som følge av konflikten om Ukraina og Krim-halvøya. Blir konflikten ikke løst, risikerer Russland å få sanksjoner mot seg som kan ramme den allerede ustabile russiske økonomien hardt.

Men Setsjin insisterer på at han ikke er bekymret. Tvert imot sier han at han nå vurderer å benytte anledningen til å kjøpe flere aksjer i Rosneft, som er Russlands største oljeprodusent.

Aksjekursene har de siste ukene stupt på børsen i Moskva som følge av situasjonen i Ukraina.

©NTB