Bilde av rigg

Riggstreiken: Vi er ikke fornøyd

Generelt tillegg på 1 %. To timer på overtid ble det enighet i meklingen om flyteriggoppgjøret. Dermed blir det ingen streik for 600 riggansatte fra torsdag morgen. Ved totiden natt til torsdag opplyser Rederiforbundet og meklingsmotpartene SAFE og Industri Energi at de er kommet til enighet. Også De samarbeidende organisasjoner (DSO) – som består av … Continued

Generelt tillegg på 1 %.

To timer på overtid ble det enighet i meklingen om flyteriggoppgjøret. Dermed blir det ingen streik for 600 riggansatte fra torsdag morgen.

Ved totiden natt til torsdag opplyser Rederiforbundet og meklingsmotpartene SAFE og Industri Energi at de er kommet til enighet. Også De samarbeidende organisasjoner (DSO) – som består av Det norske maskinistforbund og Norsk Sjøoffisersforbund – er med på løsningen.

Oppgjøret får en ramme på 2,33 prosent, med et generelt tillegg på 1 prosent eller minst 5.500 kroner.

Dette er et akseptabelt oppgjør. Selv om vi ikke nådde helt opp, viser vi at vi tar ansvar i den situasjonen næringen er i, sier forhandlingsleder og forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.

SAFE -leder Hilde-Marit Rysst er noe mer negativ i sitt ordvalg.

Vi er ikke fornøyd, men innser at i år var dette det vi klarte å få til.

Rederiforbundet viser til den anstrengte situasjonen i bransjen og sier de i utgangspunktet argumenterte mot lønnsøkning i mellomoppgjøret.

Men med den overhengende risiko for streik er vi tilfreds med at vi kom til enighet. En streik hadde vært direkte destruktiv for bransjen, sier forhandlingsleder Jakob Korsgaard.

Det var varslet streik for snaut 600 ansatte på flyteriggene fra torsdag dersom det ikke hadde blitt enighet. Rundt 9.000 ansatte er omfattet av tariffavtalen.