Regjeringen vil avvikle elsertifikatene

Vil øke forbruk og minske overskuddet. Regjeringen går inn for å avvikle subsidiene som gis til fornybar kraft gjennom grønne elsertifikater når dagens ordning utløper i 2021. Subsidiene har bidratt til et betydelig kraftoverskudd i Norge, mens kraftprisene er mer enn halvert siden 2008. Derfor skal ikke lenger utbyggere av fornybar energi få subsidier etter … Continued

Vil øke forbruk og minske overskuddet.

Regjeringen går inn for å avvikle subsidiene som gis til fornybar kraft gjennom grønne elsertifikater når dagens ordning utløper i 2021.

Subsidiene har bidratt til et betydelig kraftoverskudd i Norge, mens kraftprisene er mer enn halvert siden 2008. Derfor skal ikke lenger utbyggere av fornybar energi få subsidier etter 2021, bekrefter olje- og energiminister Tord Lien (Frp) overfor Dagens Næringsliv.

– Verdien av vannkraften er kraftig svekket, derfor mener jeg og regjeringen at det er riktig å si at nok er nok, sier Lien, som fredag er ventet å legge fram den første helhetlige stortingsmeldingen om norsk energipolitikk på 17 år.

De neste ti årene vil regjeringen rebalansere det norske kraftmarkedet, få opp forbruket og få ned kraftoverskuddet, skriver avisen.

Reklame