Oljenedturen er brattere enn antatt

Vi mister oppdrag til Asia. Investeringsstatistikken gir ikke et riktig bilde av oljenedturen, hevder direktør Knut Sunde i Norsk Industri. Han advarer om at norske selskaper hvert år mister mange oppdrag til asiatiske konkurrenter. Overfor Dagens Næringsliv trekker Sunde fram det han kaller en «Sør-Korea-lekkasje» på rundt 20 milliarder kroner hvert eneste år de siste … Continued

Vi mister oppdrag til Asia.

Investeringsstatistikken gir ikke et riktig bilde av oljenedturen, hevder direktør Knut Sunde i Norsk Industri. Han advarer om at norske selskaper hvert år mister mange oppdrag til asiatiske konkurrenter.

Overfor Dagens Næringsliv trekker Sunde fram det han kaller en «Sør-Korea-lekkasje» på rundt 20 milliarder kroner hvert eneste år de siste årene på grunn av alle utbyggingsoppdragene som har gått til Asia.

->> Les også: Mister store kontrakter til Asia

Videre trekker han fram tall som viser at vedlikeholds- og modifikasjonsmarkedet i Norge er blitt halvert, fra et nivå på rundt 12 milliarder kroner årlig for noen år siden, til rundt 6 milliarder kroner i år.

Den reelle effekten av oljenedturen er råere i leverandørindustrien enn det som framkommer av investeringstellingen fra Statistisk sentralbyrå, sier Sunde til avisen.

->> Se også videointervju: Vi må vinne kontraktene

Onsdag formiddag skal Sunde delta på et møte med andre representanter fra næringslivet for å diskutere konkurransekraft sammen med statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp), olje- og energiminister Tord Lien (Frp) og næringsminister Monica Mæland (H).