Nye sanksjoner fra USA

Rammer russisk oljeleverandør. Vladimir Putins personlige bankier og andre som står den russiske presidenten nær, rammes hardt av USAs nye sanksjoner. Blant dem er Gennadij Timtsjenko, som er blitt utpekt som en av Putins-familiens nærmeste venner helt siden barndommen. Timtsjenko har finsk statsborgerskap, men han anslås å være Russlands sjette rikeste mann med en formue … Continued

Rammer russisk oljeleverandør.

Vladimir Putins personlige bankier og andre som står den russiske presidenten nær, rammes hardt av USAs nye sanksjoner.

Blant dem er Gennadij Timtsjenko, som er blitt utpekt som en av Putins-familiens nærmeste venner helt siden barndommen. Timtsjenko har finsk statsborgerskap, men han anslås å være Russlands sjette rikeste mann med en formue på drøyt 15 milliarder dollar.

Formuen er i stor grad bygget opp gjennom oljeinvesteringsselskapet Gunvor, som Timtsjenko sammen med svensken Torbjörn Tornqvist har bygget opp til å bli et av verdens største, skriver nyhetsbyrået TT.

Timtsjenko var rask på labben da meldingen kom om at han sto på USAs sanksjonsliste torsdag ettermiddag.

For å komme potensielle økonomiske sanksjoner i forkjøpet og garantere at Gunvor kan fortsette sin virksomhet, så ble Gennadij Timtsjenkos aksjer personlig solgt til Torbjörn Törnqvist, het det i en pressemelding fra Gunvor, som holder til i Sveits.

Andre nære Putin-venner på USAs svarteliste er byggherrebrødrene Arkadij og Boris Rotenberg, samt forretningsmannen Jurij Kovaltsjuk. Kovaltsjuk blir av amerikanske myndigheter omtalt som personlig bankier for en rekke russiske ledere, blant dem Putin.

Russland har svart med å svarteliste noen av USAs mest sentrale politikere, blant dem tidligere forretningsmann John McCain.

©NTB