Nye gassforhandlinger i dag

Russland og Ukraina fortsetter samtalene Delegasjoner fra Russland og EU ventet til Kiev for å fortsette forhandlingene om hvilken pris Ukraina skal betale for russisk gass. Den russiske gassgiganten Gazprom varsler at selskapet er innstilt på å forhandle fram et kompromiss. Vi er rede til å inngå et kompromiss, men det er meningsløst å presse … Continued

Russland og Ukraina fortsetter samtalene

Delegasjoner fra Russland og EU ventet til Kiev for å fortsette forhandlingene om hvilken pris Ukraina skal betale for russisk gass.

Den russiske gassgiganten Gazprom varsler at selskapet er innstilt på å forhandle fram et kompromiss.

Vi er rede til å inngå et kompromiss, men det er meningsløst å presse oss, sa Gazproms talsmann Sergej Kuprijanov lørdag. Han føyde til at selskapet vil være med på en ny forhandlingsrunde i Kiev.

Russland har truet med å kutte gassforsyningene til Ukraina hvis landet ikke betaler en gjeld på nærmere 12 milliarder kroner innen mandag. Hvis russerne gjør alvor av trusselen, kan det også ramme gassforsyninger til EU-land.

Fra EU deltar energikommissær Günther Oettinger.

Målet er å fortsette samtalene om gassleveranser fra Russland til Ukraina med mål om å finne en løsning som kan sikre stabile leveranser, ifølge uttalelsen fra energikommisjonen.

Russerne varslet fredag at de ikke hadde planer om å delta på flere forhandlinger i løpet av helgen, men lørdag bekreftet en ukrainsk regjeringskilde at en delegasjon fra EU var på vei, og at man ventet på en bekreftelse fra russerne.

©NTB