Manglet kun én stemme

Nei til omstridt oljerørledning. Med én stemmes margin sa USAs senat nei til et lovforslag som tillater bygging av den omstridte oljerørledningen Keystone XL. For å få lovforslaget godkjent måtte 60 stemmer til. Samtlige 45 republikanere sa ja til lovforslaget, mens fjorten demokrater var positive under avstemningen natt til onsdag. Dermed manglet én stemme for … Continued

Nei til omstridt oljerørledning.

Med én stemmes margin sa USAs senat nei til et lovforslag som tillater bygging av den omstridte oljerørledningen Keystone XL.

For å få lovforslaget godkjent måtte 60 stemmer til. Samtlige 45 republikanere sa ja til lovforslaget, mens fjorten demokrater var positive under avstemningen natt til onsdag.

Dermed manglet én stemme for at forslaget skulle gå igjennom. 41 senatorer stemte nei.

Tirsdag opplyste Det hvite hus at USAs president Barack Obama ikke støtter lovforslaget, men det ble ikke opplyst hvorvidt han ville nedlegge veto dersom det gikk gjennom i Senatet.

Rørledningen er ment å skulle frakte råolje fra Canada til USA, noe miljøvernere er imot. Obama har signalisert at Keystone XL bare kan bygges dersom det kan bevises at den ikke øker utslippene av klimagasser. Prosjektet trenger godkjenning fra presidenten fordi det krysser en internasjonal grense.

Lovforslaget ble sist uke godkjent i Representantenes hus, der Republikanerne har flertall.