Lar oljeskatten være

Regjeringen har ingen planer om å endre oljeskatten. Regjeringen har ingen planer om å endre petroleumsskatten når arbeidet med neste års statsbudsjett dras i gang mandag. Statssekretær Jon Gunnar Pedersen (H) sier til TDN Finans at det er bred enighet om hovedtrekkene i norsk olje- og gasspolitikk. Samarbeidsavtalen mellom Høyre/Frp og Venstre og KrF åpner … Continued

Regjeringen har ingen planer om å endre oljeskatten.

Regjeringen har ingen planer om å endre petroleumsskatten når arbeidet med neste års statsbudsjett dras i gang mandag.

Statssekretær Jon Gunnar Pedersen (H) sier til TDN Finans at det er bred enighet om hovedtrekkene i norsk olje- og gasspolitikk.

Samarbeidsavtalen mellom Høyre/Frp og Venstre og KrF åpner for at oljeskatten kan endres, men Pedersen sier at regjeringen ikke har planer om å gjøre noe med petroleumsskatten nå, skriver DN.

Dermed blir det ikke endringer i innstrammingene som den rødgrønne regjeringen gjennomførte i fjor. Da ble satsen for oljeselskapenes avskrivninger ved petroleumsinvesteringer senket fra 7,5 til 5,5 prosent.

Så sent som i januar sa olje- og energiminister Tord Lien (Frp) at regjeringen hadde startet et arbeid for å se på konsekvensene av den endrede petroleumsskatten.

©NTB