Kiev har stengt gasskranene

Det er nå minus 10 grader. Russland vurderer å sende gass som humanitær hjelp til opprørskontrollerte områder i Ukraina etter meldingen om at ukrainske myndigheter skal ha stanset gasstilførselen østover. Russlands statsminister Dmitrij Medvedev har gitt gasselskapet Gazprom ordre om å utarbeide et forslag om hvordan Russland kan levere gass til de selverklærte folkerepublikkene i … Continued

Det er nå minus 10 grader.

Russland vurderer å sende gass som humanitær hjelp til opprørskontrollerte områder i Ukraina etter meldingen om at ukrainske myndigheter skal ha stanset gasstilførselen østover.

Russlands statsminister Dmitrij Medvedev har gitt gasselskapet Gazprom ordre om å utarbeide et forslag om hvordan Russland kan levere gass til de selverklærte folkerepublikkene i Øst-Ukraina, ifølge nyhetsbyrået TASS.

Prorussiske opprørere hevder at de allerede torsdag ettermiddag vil slippe opp for gass.

Klokken 15 (ukrainsk tid) vil myndighetene i Kiev stenge for all gass til Luhansk og Donetsk, sier separatistlederen Gennadij Tsypkalov til TASS,

Det er nå minus 10 grader i Luhansk.

Tsypkalov anklager den ukrainske regjeringen for å legge politisk og økonomisk press på de russiskvennlige separatistene.