Ingen gass til Ukraina fra EU?

Russland truer med kutt ved videresalg. Russland truer med å kutte i gasseksporten til EU hvis europeiske land videreselger russisk gass til Ukraina. Denne typen videresalg er i strid med kontraktene som er inngått mellom EU og Russland, ifølge den russiske energiministeren Aleksandr Novak. Vi håper at våre europeiske partnere vil holde seg til avtalene. … Continued

Russland truer med kutt ved videresalg.

Russland truer med å kutte i gasseksporten til EU hvis europeiske land videreselger russisk gass til Ukraina.

Denne typen videresalg er i strid med kontraktene som er inngått mellom EU og Russland, ifølge den russiske energiministeren Aleksandr Novak.

Vi håper at våre europeiske partnere vil holde seg til avtalene. Det er den eneste måten å være sikker på at det ikke blir noen avbrudd i gassleveransene til europeiske forbrukere, sier Novak i et intervju med den tyske avisa Handelsblatt.

Vanligvis selger Russland store mengder gass direkte til Ukraina. Men leveransene til det kriserammede nabolandet ble stanset i juni på grunn av uenighet om prisen.

Representanter for Russland, Ukraina og EU skal diskutere handelen med russisk gass på et møte i Berlin fredag.

Mens Russland er den viktigste leverandøren av gass til EU, ligger Norge på andre plass. På en energikonferanse i Brussel torsdag sa olje- og energiminister Tord Lien (Frp) at Norge kun har kapasitet til en liten økning av leveransene i vinter hvis det skulle oppstå problemer med gassimporten fra Russland.

©NTB