Bilde av Tor Lien

Hvorfor venter vi?

Krangler om regninga. Fire oljeutbygginger i Norskehavet er satt på vent fordi oljeselskapene ikke blir enige om hvordan regningene skal fordeles. Det er en krangel knyttet til gassfeltet Zidane som fører til at olje- og gassutbyggingene Maria, Fogelberg, Trestakk og nettopp Zidane ennå ikke er kommet i gang, skriver Dagens Næringsliv. Utbyggingene har en prislapp … Continued

Krangler om regninga.

Fire oljeutbygginger i Norskehavet er satt på vent fordi oljeselskapene ikke blir enige om hvordan regningene skal fordeles.

Det er en krangel knyttet til gassfeltet Zidane som fører til at olje- og gassutbyggingene Maria, Fogelberg, Trestakk og nettopp Zidane ennå ikke er kommet i gang, skriver Dagens Næringsliv. Utbyggingene har en prislapp på til sammen 50 milliarder kroner.

Oljeselskapene selv vil nødig uttale seg om saken offentlig, men ifølge avisen er det utbyggingen av gassfeltet Zidane med en planlagt undervannssatellitt knyttet til Heidrun-plattformen, som konflikten knytter seg til.

Kristiansunds ordfører Kristian Øyen sendte torsdag et brev til olje- og energiminister Tord Lien (Frp) for å be regjeringen ta affære i saken.

I brevet ber Øyen om å få vite hva som er årsaken til at utbyggingene har stanset opp.

©NTB