- Hvis vi skal takke nei vil Norge tre ut av energipakkene som eksisterer fordi den tredje erstatter de to første

Publisert

Partileder Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet var også i år på årskonferansen til Norsk olje og gass. enerWE benyttet anledningen til å spørre ham om Acer, karbonfangst og hvordan han opplever stemningen i dagens olje- og gassbransje.

- Hvis vi skal takke nei vil Norge tre ut av energipakkene som eksisterer fordi den tredje erstatter de to første. Det mener jeg reiser mange spørsmål som gir et stikkord, og det er usikkerhet, sier Støre.

Han mener at dette er et naturlig neste skritt der regelverkene harmoniseres, og at det som nå skjer på europeisk basis er mye av det samme som Norge og Norden har holdt på med en stund allerede.

- Det som skjer i Europa er at de prøver å kopiere det vi har gjort i Norden, sier Støre.

Støre er også opptatt av at vi må få til karbonfangst.

- Hvis vi ikke får til fangst og lagring blir mulighetene for å nå klimamålene veldig små, sier Støre.

Han poengterer at månelandingen ikke var et mislykket prosjekt, men at det tvert i mot ga Norge et viktig forsprang på et område som blir svært viktig.

- Det er feil å si at satsingen er mislykket. Her har Norge et forsprang. Hvis ikke vi tar muligheten, tror jeg andre vil gjøre det. Vi bør ligge i front, både av hensyn til oss selv og av hensyn til det videre arbeidet, sier Støre.

Avslutningsvis er han imponert over olje- og gassbransjen, og viser til at dette er en bransje som har klart å holde trykket oppe også i tøffe perioder.

- Jeg synes det er en ganske robust stemning i denne bransjen hvert år. Folk har brettet opp ermene og gått videre, sier Støre.