Bilde av arbeidere i Gazprom

Gazprom-sjefen fjernet fra liste

Frankrike, Tyskland og Italia har lobbet. Sjefen for det russiske gasselskapet Gazprom ble fjernet fra EUs sanksjonsliste etter press fra europeiske energiselskaper, skriver den russiske avisen Vedomosti. Ifølge avisen sto Gazprom-sjefen Alexei Miller på utkastene til listen, men da EU vedtok den utvidede sanksjonslisten på mandag var navnet hans borte. Flere europeiske energiselskaper var bekymret … Continued

Frankrike, Tyskland og Italia har lobbet.

Sjefen for det russiske gasselskapet Gazprom ble fjernet fra EUs sanksjonsliste etter press fra europeiske energiselskaper, skriver den russiske avisen Vedomosti.

Ifølge avisen sto Gazprom-sjefen Alexei Miller på utkastene til listen, men da EU vedtok den utvidede sanksjonslisten på mandag var navnet hans borte.

Flere europeiske energiselskaper var bekymret for at sanksjoner mot Miller ville påvirke handelen med den russiske gassgiganten. Nesten en tredel av gassen i EU stammer fra Russland.

Det var ikke lett å nå gjennom til makthaverne i Brussel. Det tok en rekke telefonsamtaler for å få en respons, sier en anonym kilde i et europeisk kraftselskap til avisen.

Energiselskaper fra Frankrike, Tyskland og Italia skal ha bidratt til lobbyvirksomheten.

©NTB