Exxon fortsetter i Karahavet

Motstridende signaler om leteboring i russisk Arktis. Den russiske naturressursministeren ga fredag motstridende signaler om leteboring i russisk Arktis, men sier nå på at letekampanjen i Karahavet skal fortsette i samarbeid med Exxon. Exxon fortsetter leteboring i Karahavet, sier Sergej Donskoj til Reuter, men avviser å utdype. På spørsmål fra journalister i Moskva svarte Donskoj … Continued

Motstridende signaler om leteboring i russisk Arktis.

Den russiske naturressursministeren ga fredag motstridende signaler om leteboring i russisk Arktis, men sier nå på at letekampanjen i Karahavet skal fortsette i samarbeid med Exxon.

Exxon fortsetter leteboring i Karahavet, sier Sergej Donskoj til Reuter, men avviser å utdype.

På spørsmål fra journalister i Moskva svarte Donskoj tidligere på dagen at han hadde fått informasjon om at letekamanjen « høyst sannsynlig» ville bli stanset som følge av de vestlige sanksjonene, men at han ikke hadde fått noen offisiell bekreftelse.

Meldte stans
Uttalelsene kommer dagen etter at Bloomberg meldte at boreoperasjonen, som skjer med den norske riggen West Alpha, er stanset. Dette har blitt sett som det første håndfaste beviset på at sanksjonene rammer energiinvesteringer i Russland.

Verken russiske Rosneft eller amerikanske Exxon har vært villige til å kommentere disse opplysningene. De to selskapene innledet i starten av august en omfattende letekampanje i Karahavet.

Shell fortsetter
Amerikanske myndigheter har satt en frist til 26. september med å avvikle aktiviteter som omfattes av sanksjonene.

Topplederen i Shell Russland opplyste på en konferanse i Sotsji fredag at de fortsetter som før i Russland.

Vår strategi i Russland er uforandret. Våre operasjoner er ikke påvirket av sanksjonene, sa Olivier Lazare i Sotsji.

©NTB