– Det blir strammere fremover

Lav oljepris og stor flyktningstrøm har endret rammevilkårene for politikken. Statsminister Erna Solberg (H) mener at lav oljepris og flyktningstrøm har endret rammevilkårene for politikken fundamentalt. – Det blir strammere framover. Solskinnsperioden er over. Prioriteringene fremover blir beintøffe. Reformvilje er viktigere enn noensinne. Å sette samfunnet i revers til da oljeprisen var høy og flyktningstrømmen liten, … Continued

Lav oljepris og stor flyktningstrøm har endret rammevilkårene for politikken.

Statsminister Erna Solberg (H) mener at lav oljepris og flyktningstrøm har endret rammevilkårene for politikken fundamentalt.

– Det blir strammere framover. Solskinnsperioden er over. Prioriteringene fremover blir beintøffe. Reformvilje er viktigere enn noensinne. Å sette samfunnet i revers til da oljeprisen var høy og flyktningstrømmen liten, er oppskriften på katastrofe, sier Solberg til Dagens Næringsliv etter å ha vært på migrasjonstoppmøte i Malta.

Hun gjør det klart at veksten i oljepengebruk må senkes i normalår framover.

– I tillegg må vi passe på hva vi bruker oljepengene på. Det blir strammere fremover, varsler hun.

Statsministeren mener at Norge ikke lenger er i en særstilling nå som oljeprisen har gått ned og at Norge blir likere andre europeiske land.

– Vi visste at vi hadde et omstillingsbehov i norsk økonomi. Vi visste at vi trengte reformer for å få økt produktivitet. Men lav oljepris og stor flyktningstrøm endret rammevilkårene for politikken fundamentalt, sier hun til Dagens Næringsliv.