Bryter forhandlinger

Oppgjør til mekling. Industri Energi valgte sent tirsdag kveld å ta brudd med Norsk olje og gass. Bransjeavtalen omfatter nærmere 3.900 medlemmer i ulike oljeselskaper. Oppgjøret går nå til mekling, og omfatter bedrifter som Statoil, KCA Deutag, Statoil Fuel and Retail, ConocoPhillips, Eni, Total, BP, Marathon, Ineos med flere. Frode Alfheim, nestleder i Industri Energi … Continued

Oppgjør til mekling.

Industri Energi valgte sent tirsdag kveld å ta brudd med Norsk olje og gass. Bransjeavtalen omfatter nærmere 3.900 medlemmer i ulike oljeselskaper.

Oppgjøret går nå til mekling, og omfatter bedrifter som Statoil, KCA Deutag, Statoil Fuel and Retail, ConocoPhillips, Eni, Total, BP, Marathon, Ineos med flere.

Frode Alfheim, nestleder i Industri Energi og forhandlingsleder, mener de hadde moderate og ansvarlige krav.

Arbeidsgiversiden avviste blankt alle våre krav og kom med tilbud som ville svekke dagens avtale. Det finner vi oss selvsagt ikke i, sier Alfheim.

Jan Hodneland, forhandlingsleder i Norsk olje og gass, sier det er svært beklagelig at nok en avtale går til mekling

Det er tydelig at fagforeningenes forventninger til årets oppgjør har vært svært ulike arbeidsgiversidens. Vi er opptatt av at tariffavtalene skal være økonomisk ansvarlige i dag, i tillegg til at de skal være bærekraftige også i fremtiden. Da kan vi ikke legge til rette for at ansatte i olje- og gassindustrien skal få ordninger utover det resten av industrien har fått, sier Jan Hodneland.

Dette er det fjerde oppgjøret Norsk olje og gass forhandler på i år, og det fjerde som går til mekling. Meklingsdatoen er ikke fastsatt.

©NTB