Bekymret for gassleveranser

Putin bekymret for russiske gassleveranser til Europa. Russlands president Vladimir Putin sier han er bekymret for at trusler fra «radikale krefter i Ukraina» kan forstyrre leveransene av gass til Europa. Europa er svært avhengig av russisk naturgass, og mye av den sendes gjennom gassrørledninger som går gjennom Ukraina. Vi er svært bekymret over uttalelser fra … Continued

Putin bekymret for russiske gassleveranser til Europa.

Russlands president Vladimir Putin sier han er bekymret for at trusler fra «radikale krefter i Ukraina» kan forstyrre leveransene av gass til Europa.

Europa er svært avhengig av russisk naturgass, og mye av den sendes gjennom gassrørledninger som går gjennom Ukraina.

Vi er svært bekymret over uttalelser fra ukrainske radikale og deres direkte trusler om å hindre forsendelsen av gass. Vi håper fornuften vil seire, sa Putin under en internasjonale olje- og gasskonferanse i St. Petersburg lørdag.

Det er imidlertid ikke kjent hvilke uttalelser Putin refererer til.

Forholdet mellom Ukraina og Russland har sunket til langt under frysepunktet siden den ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj ble avsatt i februar.

Det statlige russiske gasselskapet Gazprom, som også forsyner Ukraina med gass, har truet med å stenge gassleveransene til ukrainerne dersom ikke myndighetene i Kiev betaler for gassen på forhånd og samtidig begynner å betale ned på gassgjelden de har utestående, et beløp som tilsvarer 21 milliarder norske kroner.

Representanter for Russland, Ukraina og EU skal etter planen møtes i Berlin mandag for å diskutere situasjonen.

©NTB