Bilde av borekrone

Bekrefter borestans i Karahavet

Skyldes vestlige sanksjoner. Den russiske naturressursministeren bekrefter nå at det er «høyst sannsynlig» at leteboringen i Karahavet stanser som følge av de vestlige sanksjonene. Jeg har fått informasjon om at boringen sannsynligvis er stanset, sier Sergej Donskoj ifølge Reuters. Uttalelsen kommer dagen etter at Bloomberg meldte at boreoperasjonen som skjer med den norske riggen West Alpha, … Continued

Skyldes vestlige sanksjoner.

Den russiske naturressursministeren bekrefter nå at det er «høyst sannsynlig» at leteboringen i Karahavet stanser som følge av de vestlige sanksjonene.

Jeg har fått informasjon om at boringen sannsynligvis er stanset, sier Sergej Donskoj ifølge Reuters.

Uttalelsen kommer dagen etter at Bloomberg meldte at boreoperasjonen som skjer med den norske riggen West Alpha, er stanset. Verken russiske Rosneft eller amerikanske Exxon har vært villige til å kommentere disse opplysningene.

West Alpha har siden begynnelsen av august boret øst for Novaja Semlja. Dette er den første brønnen i en omfattende letekampanje på sokkelen av russisk Arktis. Boringen skulle fortsette ut i oktober, men amerikanske myndigheter har satt en frist til 26. september med å avvikle aktiviteter som omfattes av sanksjonene.

©NTB