Aibel et godt eksempel

Lærlinger er gode ambassardører. NHOs Årskonferanse har fokus på #læringslivet. Den røde tråden er at vi lærer så lenge vi lever, og at det er viktig å legge tilrette for godt samarbeid mellom næringsliv og utdanningsinstitusjoner. enerWE.no møtte Johan H. Andresen, eier og styreleder i industri- og finanskonsernet FERD AS på NHOs Årskonferanse. Ikke alle bedrifter … Continued

Lærlinger er gode ambassardører.

NHOs Årskonferanse har fokus på #læringslivet. Den røde tråden er at vi lærer så lenge vi lever, og at det er viktig å legge tilrette for godt samarbeid mellom næringsliv og utdanningsinstitusjoner.

enerWE.no møtte Johan H. Andresen, eier og styreleder i industri- og finanskonsernet FERD AS på NHOs Årskonferanse.

Ikke alle bedrifter passer like godt som lærlingebedrifter, men veldig mange gjør det, sier Johan H. Andresen til enerWE.no. Aibel i Haugesund er et godt eksempel på en bedrift som har muligheter til å ta inn lærlinger.

Andresen peker på alle fordelene lærlinger gir til industrien.

Industrien har behov for arbeidskraft, og gjennom lærlingeordningen kan man rekruttere lokalt og skape gode ambassadører for selskapene, forteller Andresen.

Aibel har eksempelvis muligheten til å legge tilrette for et godt karriereløp som starter med lærlingeordningen ute på verkstedet og som kan fortsette videre gjennom bedriftens mange disipliner, inn på prosjektlederroller og mer teoretiske fagområder. Det er en vinn-vinn-situasjon for både lærlingen og bedriften.

PS. Vi glemte å spørre Andresen om smøretips ifm. Marcialonga og Birken, men antar at han fortsatt mener at SWIX rocker.