Krever svar fra Lien

Publisert

Statsminister Erna Solberg (H) forsvarer oljeminister Tord Lien (Frp) etter at han la seg flat og innrømte at han feilinformerte om 24. konsesjonsrunde, men KrF og Venstre mener det fortsatt gjenstår mange spørsmål.

– Jeg kommer til å sende et spørsmål til regjeringen fra Stortinget og be om en fullstendig redegjørelse av hvordan dette kunne skje. Tord Liens generelle svar om at han har ansvaret og at han gjorde en feil er ikke tilstrekkelig. Denne saken er svært alvorlig fordi den har vært et brudd på samarbeidsavtalen, på forvaltningsplanene og på vernebestemmelsene, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til VG. Han mener saken ikke bare har vært uheldig for Lien som statsråd, men også for samarbeidet mellom regjeringen og KrF og Venstre.

– Det har skapt et inntrykk av at en svært viktig sak for KrF og Venstre ikke har blitt respektert og tatt på alvor av regjeringen.

Lørdag sa Solberg til Dagens Næringsliv at hun har et godt og fortrolig forhold til Lien, og at hun har full tillit til ham.

– Statsministeren har blitt løyet til. Hun sier at hun har tillit til ham, men det gjenstår fortsatt mange ubesvarte spørsmål på dette tidspunktet. Det viktigste er å få en god forklaring på hvordan det var mulig å la dette skje, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.