- Oljeministeren lurer folk

Publisert

- Samtidig som Lien sier at petroleumsnæringen ikke vil bli svekket i kjølvannet av Paris-avtalen, deler Statoil ut sluttpakker.

Venstre-leder Trine Skei Grande mener Tord Lien (Frp) fører folk bak lyset når han hevder at olje- og gassnæringen ikke vil bli svekket av klimaavtalen fra Paris.

- Samtidig som Lien sier at petroleumsnæringen ikke vil bli svekket i kjølvannet av Paris-avtalen, deler Statoil ut sluttpakker. Lien lurer folk, og han lurer næringslivet, sier Grande til Dagbladet.

  • Les også: Julenissen og aktører med offentlig eierskap deler ut flest (slutt)pakker
  • Venstre-lederen holder fast på sitt mantra, «Det grønne skiftet», og sier staten burde sikre et nytt næringsliv med arbeidsplasser som varer, framfor å hjelpe Statoil med å sikre oljearbeidsplasser. Dette mener hun Lien motarbeider når han lover gull og grønne skoger for den norske olje- og gassbransjen i framtiden.

    Miljøstiftelsen Bellona uttalte i forbindelse med Paris-toppmøtet at den nye klimaavtalen vil bety kroken på døra for norsk olje og gass i 2035. Lien har derimot hevdet at avtalen ikke gir grunn til å stanse norsk olje- og gassproduksjon.

    - Jeg mener det er plass til både olje og gass om 20 år i et lavutslipps-energisystem. Ikke like mye olje, men mer gass enn tilfellet er i dag, sa Lien til NTB tidligere i måneden