Russland åpner for oljeavtale

Publisert

Russlands oljeminister signaliserer mulig samarbeid med Saudi-Arabia som jobber for å overtale oljeland til videre kutt i produksjonen.

Russlands olje- og energiminister Alexander Novak møtte Saudi-Arabias oljeminister Khalid al-Falih søndag i Riyadh. Novak sa etter møtet at partene hadde diskutert spesifikke produksjonskutt for Russland og andre nasjoner som muligens vil være med i samarbeidet om produksjonskutt. Målet for avtalen Saudi-Arabia vil forhandle fram, er å kutte produksjonen av olje for å øke prisene.

Oljeministeren nevnte imidlertid verken tall eller forpliktelser i forbindelse med avtalen.

– Vi ser nødvendigheten i å balansere markedet de nærmeste månedene for å øke investeringene og redusere ustabiliteten, sier Novak i en pressemelding.

Saudi-Arabias oljeminister sier at det er nødvendig å bedre balansen i markedet etter at økt produksjon av olje har ført til en dramatisk nedgang i prisene de siste årene.

OPEC inngikk forrige måned en avtale om å redusere den daglige produksjonen ned til 32,5 og 33 millioner fat. Dette sendte prisen på råolje opp 15 prosent. OPEC-medlemmene skal legge en plan før et nytt møte 30. november i Wien, og Novak sier nye forhandlinger vil finne sted før den tid. (©NTB)