Turøy  20160429.Rotorbladet fra det styrtede helikopteret ligger på bakken. Fredag kveld pågår det fremdeles søk i området hvor et helikopter med 13 personer gikk ned tidligere på dagen på Turøy, utenfor Bergen.Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Turøy 20160429.Rotorbladet fra det styrtede helikopteret ligger på bakken. Fredag kveld pågår det fremdeles søk i området hvor et helikopter med 13 personer gikk ned tidligere på dagen på Turøy, utenfor Bergen.Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Politiets beslutning etter Turøy-ulykken kommer før oktober

Publisert

Politiet vil avgjøre om noen skal stilles til ansvar for Turøy-ulykken senest i løpet av september, melder TV 2. 13 personer omkom i helikopterstyrten.

Tidligere denne måneden kom Havarikommisjonen med sin endelige rapport for Turøy-ulykken. Her ble det rettet sterk kritikk både mot helikopterprodusenten Airbus og Det europeiske flysikkerhetsbyrået (EASA).

Tolv menn og én kvinne omkom da et Super Puma-helikopter styrtet etter at rotoren løsnet ved Turøy nordvest for Sotra i Hordaland 29. april 2016.

Politiet har ventet på rapporten fra Havarikommisjonen, og de vil nå se på den før de tar en avgjørelse om hvorvidt noen skal stilles til ansvar.

– Vi må se om den endelige rapporten utløser behov for ytterligere etterforskning eller om vi stopper etterforskningen her, sier politiadvokat og påtaleansvarlig Trygve Ritland ved Vest politidistrikt til TV 2.

– Nå har hovedetterforsker i saken ferie, men vi treffer en endelig beslutning senest i løpet av september, legger han til.

(©NTB)