Petroleumstilsynet vil granske Statoil

Publisert

Petroleumstilsynet vil iverksette gransking av gasslekkasjen på Statoils Mongstad-anlegg i forrige uke. I tillegg varsles det tilsyn av selskapets IKT-sikkerhet.

I alt 600 personer måtte evakueres da det oppsto en hydrogenlekkasje i oljeraffineriet på Mongstad i forrige uke. Ifølge Statoil, som er operatør på anlegget, kunne det være fare for eksplosjon dersom gassen hadde tatt fyr.

Tirsdag besluttet Petroleumstilsynet seg for å åpne en gransking av hendelsen.

– Målet med granskingen er blant annet å klarlegge hendelsesforløpet og identifisere utløsende og bakenforliggende årsaker for å bidra til læring og erfaringsoverføring, skriver tilsynet på sine nettsider.

Det er fjerde gang på en måned at tilsynet åpner en gransking av Statoil. Pressekontakt Øyvind Midttun legger ikke skjul på at dette er svært spesielt.

– Det er svært mange granskinger i løpet av kort tid. Vi spør oss hvorfor dette skjer. I tillegg til disse fire hendelsene, har det vært andre uønskede hendelser på Statoil sine anlegg eller felt, sier han til NRK.

I tillegg varsler tilsynet en ny tilsynsaktivitet rettet mot Statoil etter at det har kommet fram påstander om en rekke alvorlige hendelser innenfor området IKT-sikkerhet i selskapet. (©NTB)