NORDSJØEN 20090527: Sleipner er den nest største gassmaskinen i Nordsjøen (etter Troll). På Sleipner er det blitt lagret CO2 i grunnen lenger enn noe annet sted i verden.  Her foregår stillasarbeid. Arbeidere i orange vernedresser og hjelmer.Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
NORDSJØEN 20090527: Sleipner er den nest største gassmaskinen i Nordsjøen (etter Troll). På Sleipner er det blitt lagret CO2 i grunnen lenger enn noe annet sted i verden. Her foregår stillasarbeid. Arbeidere i orange vernedresser og hjelmer.Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Petroleumstilsynet varslet etter alvorlig hendelse på Sleipner A-plattformen

Publisert

Statoil har varslet Petroleumstilsynet etter at det tirsdag ble utslag på en gassdetektor om bord på Sleipner A-plattformen.

– Vi må alltid ta en hver gassdeteksjon alvorlig. Vi har også sendt varsel til Petroleumstilsynet, som er vår rutine, sier pressekontakt Elin A. Isaksen i Statoil til Stavanger Aftenblad.

Detektoren i turbinhuset gjorde utslag i forbindelse med en testkjøring av kompressorer på plattformen. Detektorene hadde vært inne til vedlikehold.

– Dette er en situasjon vi tar alvorlig. Rutinen vår er da at disse kompressorene blir stengt ned, og vi trykkavlaster systemene. Vi mønstrer også personell om bord, sier Isaksen.

Noen av arbeiderne om bord ble sendt i livbåtene. Andre ble gjort rede for på andre mønstringssteder. Personellet kunne gå tilbake etter 30 minutter.

Hendelsen inntraff like før halv seks tirsdag ettermiddag.

(©NTB)