Stavanger  20161026.Petroleumstilsynets i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Stavanger 20161026.Petroleumstilsynets i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Petroleumstilsynet fant mange mangler ved Totals prosjekt

Publisert

Operatøren Total har fått varsel om pålegg fra Petroleumstilsynet etter tilsynet med Martin Linge-prosjektet.

Olje- og gassfeltet Martin Linge ligger i nordlig del av Nordsjøen, 42 kilometer vest for Oseberg. Feltet er under utbygging og skal etter planen starte produksjon i 2018.

– Det gjenstår kort tid før rettighetshaverne skal ta beslutning om seiling fra verft i Sør-Korea. Varselet blir derfor sendt før tilsynsrapporten er ferdigstilt, skriver Petroleumstilsynet.

Operatør for feltet er franske Total, og de øvrige rettighetshaverne er Petoro og Statoil.

Etter at Petroleumstilsynet (Ptil) førte tilsyn med Martin Linge-prosjektet i slutten av mars, har Total nå fått varsel om pålegg. Ifølge Ptil ble det avdekket mangler knyttet til preservering, elektriske anlegg og barrierestyring som følge av mangelfull etterlevelse av krav i regelverket, samt prosjektets egne krav og prosedyrer.

– Våre observasjoner avdekket mangelfull oppfølging i prosjektet, skriver Inger Anda direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Ptil.

Total får frist til 2. mai med å svare på brevet fra Petroleumstilsynet.

– Vi har mottatt varsel om pålegg fra Petroleumstilsynet, samtidig som vi venter på selve rapporten fra tilsynet, sier kommunikasjonssjef Leif Harald Halvorsen i Total til E24.

(©NTB)