Petrobras-sjefer ilagt bøter på 620 millioner kroner

Publisert

En brasiliansk domstol gir to tidligere Petrobras-topper bøter på til sammen 620 millioner kroner i forbindelse med et raffinerikjøp.

To tidligere ledere i Brasils delvis statseide oljeselskap Petrobras har blitt funnet skyldig i å svekke landets økonomi med en forretningsavtale de gjorde over et raffineri i Texas.

Tidligere toppsjef Sergio Gabrielli og Nestor Cervero, tidligere internasjonal direktør Petrobras, har blitt bøtelagt for til sammen 620 millioner kroner av en brasiliansk domstol.

I 2006 kjøpte selskapet 50 prosent av et oljeraffineri i Pasadena fra belgiske Astra Oil for 360 millioner dollar. En klausul i aksjonæravtalen tvang Petrobras til å kjøpe resten av anlegget da det i 2008 oppsto uenighet om driften. Til sammen betalte Petrobras 1,2 milliarder dollar for raffineriet, langt over markedsverdi.

Flere brasilianske næringsledere og politikere har blitt etterforsket i en omfattende korrupsjonssak rundt Petrobras siden 2014. Blant annet er tre av landets presidenter blitt siktet for korrupsjon i løpet etterforskningen, som har fått navnet «Operasjon bilvask».

(©NTB)