- Min etterfølger må være god på omstilling

Les hva slags person den avtroppende sjefen mener Petoro-styret skal lete etter.

Publisert

Administrerende direktør Grethe Moen i det statlige aksjeselskapet Petoro har levert inn sin oppsigelse og slutter helt - etter ti år i bedriften og åtte år som leder.

- Jeg ble 60 år nylig og har sju år igjen i arbeidslivet. Jeg leverer fra meg en høyst oppegående bedrift, sier hun og presiserer at hun skal sitte ut oppsigelsestiden - altså frem til mars.

Når enerWE spør om det ligger noen uoverensstemmelser bak beslutningen, avviser hun dette.

- Nei, det er det ikke. Tvert imot! Jeg har vært i dialog med styret hele tiden, svarer hun.

- Har du noen råd til styret som skal finne din etterfølger?

- Mitt råd er at styret finner en person som har endringsevne, endringsvillighet, forstår bransjen og klarer å ligge i forkant når det gjelder temaer som norsk sokkel, oljepris, klima og hele porteføljen. Og personen må ikke minst være god på omstilling.

- Hva er de viktigste utfordringene som din etterfølger må ta tak i?

- Det er jo akkurat disse endringene som jeg har nevnt. Dette føler jeg på kroppen, og det vil nok nestemann også. De er ikke borte til mars.

- Hvilke tanker gjør du deg om alt oljebransjen står i nå?

- Jeg ser veldig mange selskaper og ledere som er opptatt av å omstille egen bedrift til fremtiden, enten når det gjelder markedsutfordringer eller klimautfordringer. Denne bransjen står midt oppe i en enorm omveltning og da er det viktig og tenke langsiktig og drive sikkert, sier hun.

Moen forteller at hun ikke har en ny jobb å gå til.

- Jeg er en veldig lojal person. Jeg synes det er vanskelig å søke ny jobb mens jeg sitter midt i det. Men jeg håper jeg får brukt kompetanse påen ny måte og at jeg forttat kan lære nye ting, sier hun til enerWE.

Og skynder seg å legge til;

- Men dette er ikke et avskjedsintervju altså! Jeg skal stå i jobben i et halvt år til, og skal levere mye før jeg slutter, avslutter hun.