Grethe Moen har vært administrerende direktør i Petoro i åtte år.
Grethe Moen har vært administrerende direktør i Petoro i åtte år.

Grethe Moen slutter som Petoro-sjef

Går fra toppjobben etter åtte år. - Nå vil jeg bruke min kompetanse i andre roller, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

Grethe Moen har hatt jobben som administrerende direktør i Petoro i åtte år. Nå slutter hun og forlater det statlige aksjeselskapet. Det kommer frem i en pressemelding.

I vår ble jeg 60 og nå vil jeg bruke min kompetanse i andre roller.

Grethe Moen

- Styreleder og jeg har gjennom noe tid hatt en dialog om hvor lenge jeg skal sitte i stillingen som administrerende direktør, og vi har nå blitt enige om at jeg skal gå av. Dette er et godt tidspunkt for å gi mulighet til andre som kan lede Petoro videre. Jeg har vært øverste leder i Petoro i snart åtte år, i vår ble jeg 60 og nå vil jeg bruke min kompetanse i andre roller. Det har vært spennende og givende, men også utfordrende år. Petoro er et unikt selskap med viktige samfunnsoppgaver og med dyktige og dedikerte kollegaer, sier Moen.

I meldingen heter det at rekrutteringsprosessen for å finne hennes etterfølger settes i gang umiddelbart. Moen vil sitte i stillingen til ny direktør er på plass senest ultimo februar.

Under hennes ledelse har organisasjonen fått gjennomslag i mange viktige saker og hatt en tydelig profil i bransjen.

Gunn Wærsted

- På vegne av styret vil jeg takke Grethe for innsatsen gjennom ti år, hvorav snart åtte som administrerende direktør. Selskapet har levert gode resultater i hele hennes periode som har vært preget av store utfordringer og betydelige omstillinger. Hun har vært en pådriver for en kontinuerlig utvikling av industrien, ikke minst har hun vært opptatt av de mulighetene ny teknologi og digitalisering gir. Under hennes ledelse har organisasjonen fått gjennomslag i mange viktige saker og hatt en tydelig profil i bransjen, sier styreleder Gunn Wærsted i meldingen.