Kristin Kragseth har fått jobben som administrerende direktør i Petoro.
Kristin Kragseth har fått jobben som administrerende direktør i Petoro.

Kristin Kragseth blir ny Petoro-toppsjef

Forlater Vår Energi. - Muligheten til å lede et selskap som Petoro får man kun en gang i livet, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fra Vår Energi torsdag ettermiddag heter det at Kristin F. Kragseth har fått sjefsjobben i Petoro. Hun skal være på plass i Petoro når Vår Energi har funnet hennes erstatter - senest 1. juni 2021.

- Det har vært et stort privilegium å være med og etablere den største uavhengige operatøren på norsk sokkel, sier Kragseth i en kommentar. Jeg er stolt av det vi har oppnådd de siste to årene. Vår Energi er nå en sterk organisasjon som vil fortsette å levere på våre ambisiøse vekstmål, med svært verdifulle eiendeler på alle deler av norsk sokkel, sier Kragseth i meldingen.

I meldingen sier også Kragseth at hun gleder seg til å starte i den nye jobben.

Stillingen representerer en unik anledning til å påvirke fremtiden til et så viktig selskap.

Kristin F. Kragseth

- Petoro forvalter store verdier på vegne av det norske samfunnet, til fordel for oss alle, og er en av de største verdiskaperne i landet. Muligheten til å lede et selskap som Petoro får man kun en gang i livet. Stillingen representerer en unik anledning til å påvirke fremtiden til et så viktig selskap, sier hun.

Petoro forvalter statens direkte økonomiske engasjement på norsk sokkel, og er 100 prosent eid av den norske stat gjennom Olje- og energidepartementet. Selskapet bidrar med en betydelig del av statens inntekter fra olje og gass og i 2018 bidro Petoro med 120 milliarder kroner til oljefondet. I 2019 var dette tallet 96 milliarder kroner.

Vår Energi ble etablert i 2018 som et resultat av fusjonen mellom Eni Norge og Point Resources - og Kragseth ble selskapets første CEO. Kragseth har jobbet nærmere 30 år i bransjen - de fleste av disse i ExxonMobil, med ulike lederstillinger i Norge og globalt.

- Vi er svært fornøyde med at Kristin Kragseth har takket ja til stillingen som Petoros nye administrerende direktør. Hun har de rette forutsetningene og kvalifikasjonene til å videreutvikle Petoro i en svært spennende, men også utfordrende tid, sier styreleder i Petoro, Gunn Wærsted.

I Petoro overtar Kragseth etter Grethe Moen, som var leder i åtte år.