Utvik  20170724.Store nedbørsmengder fører til flom i Utvik i Sogn og Fjordane og flere andre  andre i Sør-Norge.NB! Mobilbilde, beste bildekvalitet som er tilgjengelig.Foto: Tanja Selbervik Hage / NTB scanpix
Utvik 20170724.Store nedbørsmengder fører til flom i Utvik i Sogn og Fjordane og flere andre andre i Sør-Norge.NB! Mobilbilde, beste bildekvalitet som er tilgjengelig.Foto: Tanja Selbervik Hage / NTB scanpix

Permanent strøm i Utvik vil ta tid

Publisert

I løpet av dagen blir det satt opp aggregatstrøm i flomrammede Utvik, men permanent strøm vil ta tid, ifølge Stryn Energi.

– Det som er utfordrende, er å få materiellet inn i sentrum på grunn av sperrede veier. Vi har forberedt oss og håper å ta aggregatene inn til sentrum tirsdag, sier nettsjef i Stryn energi, Hans Øyraseter, til NRK.

Omkring 200 hus i Utvik er uten strøm. Aggregatene er en midlertidig løsning fram til man har fått fullstendig oversikt over skadeomfanget. En permanent løsning vil ta tid blant annet fordi det er vanskelig å se hvor feilen ligger når skadene er så store, ifølge Øyraseter.

Tordenværet har også skapt vansker for Stryn energi.

– De kan ikke jobbe i høyspentnettet når det tordner. Det er frustrerende når man prøver å feilsøke og ikke får gjort jobben skikkelig, sier nettsjefen.

(©NTB)