Pandion Energys investeringsprogram er nå fullfinansiert med rom for ytterligere vekstmuligheter

Publisert

Med den nye gjeldsfinansieringen på plass har Pandion Energy etablert en solid finansiell plattform for å investere i selskapets portefølje av attraktive felt, funn og letelisenser, samt fremtidige vekstmuligheter, skriver selskapet i en pressemelding.

I den nye, langsiktige gjeldsfinansieringen inngår en reservebasert lånefasilitet (RBL) på 150 millioner dollar som vil kunne utvides til 300 millioner dollar, samt et senior usikret obligasjonslån på 400 millioner kroner. Sammen med eksisterende letelånsfasilitet på 400 millioner kroner signert i november i fjor, er Pandion Energys investeringsprogram nå fullfinansiert med rom for ytterligere vekstmuligheter.

Jan Christian Ellefsen, administrerende direktør i Pandion Energy sier i en kommentar:

- Vi er svært godt fornøyde med den nye, langsiktige gjeldsfinansieringen, og setter stor pris på den sterke interessen og støtten fra ledende nordiske og internasjonale banker, samt institusjonelle obligasjonsinvestorer. Den nye kapitalstrukturen sikrer finansiering av de løpende investeringer i vår portefølje av attraktive felt og funn i Nordsjøen, samt fleksibilitet til å forfølge nye vekstmuligheter.

RBL-fasiliteten på 150 millioner dollar ble signert 9. april med BNP Paribas, DNB, ING og SEB. Lånefasiliteten har en løpetid på 7 år (april 2025), og vil innledningsvis bli brukt til å refinansiere eksisterende aksjonærlån og møte kommende investeringsforpliktelser på Valhall & Hod-feltene, samt Cara-prosjektet. Uten at bankene er forpliktet til dette kan RBL-fasiliteten utvides med ytterligere USD 150 millioner for å finansiere tilleggsinvesteringer gjennom oppkjøp og nye utbyggingsprosjekt.

Den 4. april 2018 gjennomførte Pandion sin første obligasjonsutstedelse i form av et senior usikret obligasjonslån på 400 millioner kroner med forfall i april 2023. Obligasjonslånet ble godt mottatt av nordiske institusjonelle investorer og ble vesentlig overtegnet. Obligasjonen vil bli notert på Nordic ABM, en markedsplass regulert av Oslo Børs, innen 6 måneder. Nordic Trustee er utnevnt som tillitsmann for lånet.

DNB Markets og Pareto Securities (Joint Lead Manager og Bookrunners), samt SEB (Co-Manager) har vært tilretteleggere av obligasjonslånet.

Arntzen de Besche har vært juridisk rådgiver for Pandion Energy. RBL-bankene ble bistått av Michelet & Co, mens Wikborg Rein bistod tilretteleggerne av obligasjonslånet.

--

Lytt også til podcast:ENERGIBRANSJENS UKESLUTT: Teamet som gikk fra å bli oppsagt til å kjøpe 10 % av Valhall-feltet

Powered by Labrador CMS