På sosiale medier valgte jeg bevisst ikke å synliggjøre at jeg var ledig. Jeg valgte å synliggjøre den kompetanse jeg sitter på

Publisert

Maria Aasbø gikk fra å være mellom to jobber til å få tilbud om to jobber.

Kikk her for å lytte til podcast av intervjuet.

Hun har nylig takket ja til å lede Ungt Entreprenørskap Rogaland. Maria har solid ledererfaring, men først og fremst har hun et brennende engasjement for ungt entreprenørskap og det å inspirere unge til å tenke nytt og skape verdier.

I et trått arbeidsmarket fikk hun tilbud om to jobber

- Hvordan føles det å ha tilbud om to jobber?

- Det føles veldig bra å få denne muligheten, sier Maria Aasbø til enerWE.no og Vekst.media. Spesielt i et arbeidsmarked som er litt trått her på vestlandet. Spesielt når jeg har fått en jobb som er veldig spennende og veldig rett for meg. 

For et år siden så alt annerledes ut

For et drøyt år siden jobbet Maria i Sandnes Sparebank der hun ledet kundeservice. Hun hadde vært i Sandnes Sparebank i mange år.

- I Sandnes Sparebank fikk jeg være med på utrolig mye spennende. Det var en artig reise med mye endringer og mye omstillinger. Dette lærte jeg mye av og det er jeg veldig takknemlig for. 

Men omstillingene fikk også store følger for Maria, og da det kom nok en omorganisering da Marias stilling ble direkte berørt valgte hun å ta skikkelig sats.

Sluttet uten å ha en ny jobb i kikkerten

- Jeg valgte å slutte, men Jeg var ikke sikker på hva jeg skulle gjøre. Jeg gikk veldig inn i tenkeboksen. 

- Klarte du å nye friheten, eller ble du stresset over ikke å ha en jobb?

- Det vil være feil å si at jeg ikke var stresset. Det henger jo over deg. Det sitter i ryggmargen at du ikke vet hva du har foran deg.

Maria valgte en offensiv holding.

Brukte aktivt nettverk og blogging

- Jeg brukte mye tid i nettverk i næringslivet i Stavanger. Jeg var på mange foredrag og seminarer, og på lunsj og kaféer. Jeg snakket med folk for å være synlig. Jeg tenkte at kanskje noen hadde dører de kunne åpne for meg.

I tillegg brukte hun tid på å blogge.

- Jeg valgte å bruke tiden på å skrive, og det endte til slutt opp som en liten blogg, forteller hun.

Så løsnet det ut på høsten

Ut på høsten fikk Maria jobb i Sparebank1 Kundesenter, som er et nasjonalt kundesenter for alle Sparebank1 sine kundesentre.

- Var det en fordel ikke å komme fra oljebransjen da du søkte jobb?

- Det er et godt spørsmål. På sosiale medier valgte jeg bevisst ikke å synliggjøre at jeg var ledig. Jeg valgte å synliggjøre den kompetanse jeg sitter på innen ledelse og kundeservice. Jeg tenkte at de som rekrutterer først og fremst er ute etter rett kompetanse. Det er ikke på utkikk etter ledige folk. Her kan det være at jeg skilte meg litt ut i forhold til alle de "ledige" som det hele tiden er snakk om.

Nå skal Maria hjelpe andre gjennom Ungt Entreprenørskap

Maria forteller at hun er utrolig takknemlig for jobben hun fikk i Sparebank 1, men at hun fikk et annet tilbud hun ikke klarte å si nei til.

- Det dukket opp en jobb som jeg ser på som en sjelden god mulighet som jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg skal bli daglig leder for Ungt Entreprenørskap Rogaland forteller hun stolt til enerWE.no og Vekst.media,

Ungt Entreprenørskap jobber for at elever i skolen skal kunne etablere en bedrift over et år der de selv skal starte bedriften, drive med produktutvikling, markedsføring, ledelse og økonomi på tvers av fagene de har.

- Det er et år der de lærer mye og opplever mye skaperglede, samhold og mestring, forteller hun. Gjennom dette skaper man gode fremtidige arbeidstakere, ledere og gründere til næringslivet i Norge. Det trenger vi.

Følg hjertet!

- Hvordan var det å si opp jobben du først hadde takket ja til?

- Det kjentes ikke bra, for den jobben jeg har nå er en bra jobb. Det er mange fine folk og mange gode muligheter. Samtidig så må man følge magefølelsen og hjertet. Jeg hadde lyst til å jobbe med noe annet enn bank.

Hold fokus på hva du kan

- Hva er ditt råd til alle de som står uten jobb?

- Jeg er heldig som har fått disse tilbudene. Jeg slapp å gå lenge i uvisshet. Jeg tenker at vi skal ha stor respekt for de som har gjort det lenge. Samtidig er det viktig å ha fokus på hva man kan og synliggjøre det. Trå ned dørene i nettverket. Mange er villige til å snakke deg inn her og der, enten det er til en kaffe, en lunsj eller en møte. Det må man holde på med en stund. Plutselig åpner den rette døren seg og så er det match. Man må være utholden og ikke gi opp. Man må tro på det man kan.

Kikk her for å lytte til podcast av intervjuet.

Powered by Labrador CMS