Kristiansand  20180921.Ekstremværet Knud er på vei. På E18 ut av Kristiansand bygges nye Varoddbroa mens vinden tar tak i den gamle og den som bygges og det vurderes fortløpende om E18 skal stenges.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Kristiansand 20180921.Ekstremværet Knud er på vei. På E18 ut av Kristiansand bygges nye Varoddbroa mens vinden tar tak i den gamle og den som bygges og det vurderes fortløpende om E18 skal stenges.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Over 50.000 husstander uten strøm i Agder

Publisert

På det meste var nesten 51.000 husstander uten strøm i Agder-fylkene fredag kveld. Trær knekker som fyrstikker over strømlinjene, fastslår Agder Energi.

I 19-tiden var 50.962 av Agder Energis kunder uten strøm, og det jobbes på spreng i hele regionen for rette alle feilene. Kort tid etter var antall strømløse kunder nede i drøye 47.000, men tallet svinger opp og ned.

– Vi har alt av tilgjengelig mannskap ute, eller i beredskap. Vi må bare ta tiden til hjelp her, sier kommunikasjonsrådgiver Mette Wigstøl i Agder Energi til Agderposten.

Mannskapene som driver feilretting sliter i den sterke vinden. Trær i hele regionen har blåst ned over strømlinjer og ført til strømbrudd.

– Vi gjør alt vi kan for å få strømmen tilbake. Men det er steder på Agder der arbeidet måtte avbrytes av sikkerhetshensyn. Trær knakk som fyrstikker like ved montørene. Og da må sikkerheten komme først, sier Wigstøl.

(©NTB)