Over 450 er fortsatt uten strøm på fjerde døgnet

Publisert

Rundt 450 kunder hos Agder Energi var tirsdag ettermiddag fortsatt uten strøm etter lørdagens strømbrudd.

– Tallet går ned, og det er vi svært glade for, sier direktør for samfunnskontakt i Agder Energi, Unni Farestveit, til NTB like før klokken 13 tirsdag.

Da var tallet 452 strømløse kunder.

Hun sier det er snakk om kompliserte feil, som vil ta tid å rette. Spesielt dreier dette seg om et område i Risør hvor det trengs en ny trafo.

– Målet er å rette opp feilen for alle berørte kunder i løpet av dette døgnet, sier Farestveit.

Agder-fylkene har vært rammet av strømbrudd siden lørdag formiddag. På det meste var rundt 9.000 husstander uten strøm. Strømbruddene skyldes i hovedsak at det har falt trær over strømlinjene som følge av det store snøfallet.

Også i Telemark og Vestfold har mange vært rammet av strømbrudd, men ifølge Skagerak Energi var kun 33 kunder uten strøm tirsdag ettermiddag.

– Situasjonen for disse kundene er svært krevende. De er inne i sitt fjerde døgn uten strøm, og det er alvorlig nå når det er kaldt, sier kommunikasjonssjef i Skagerak Energi Thor Bjørn Omnes, til Telemarksavisa.

Han håper at feilene vil bli rettet i løpet av dagen, men ønsker ikke å gi noen garanti.

Begge selskapene opplyser at kunder som har vært uten strøm i mer enn 12 timer har krav på kompensasjon etter gitte satser. (©NTB)