DRAMMEN  20180116.Store mengder med snø på Sør- og Østlandet gjorde kjøreforholdene vanskelige. På motorveibrua over Drammen var det store mengder snø i morgentimene.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DRAMMEN 20180116.Store mengder med snø på Sør- og Østlandet gjorde kjøreforholdene vanskelige. På motorveibrua over Drammen var det store mengder snø i morgentimene.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Over 2.700 husstander uten strøm i Agder

Publisert

Over 2.700 kunder i agderfylkene var onsdag morgen uten strøm på grunn av tirsdagens snøvær, opplyser Agder Energi.

I hovedsak skyldes strømbruddene snøtunge trær som ligger inntil linjene, og linjer som ligger på bakken grunnet trefall, opplyser selskapet.

Agder Energi jobbet natt til onsdag for fullt med feilsøking og feilretting, og 3.500 kunder har fått strømmen tilbake. Samtidig oppsto det nye strømbrudd i løpet av natten. Klokken 8 onsdag var totalt 2.753 av Agder Energis kunder uten strøm, opplyser selskapet.

Linjenettet ble tirsdag befart ved hjelp av helikopter. Etter planen fortsetter befaringen med hjelp av fire helikoptre onsdag.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) opplyste tirsdag kveld at 9.250 kunder var uten strøm på Sør- og Østlandet. Over 6.000 av disse var i agderfylkene.

Store snømengder rammet hele Sørøst-Norge tirsdag. Det førte til at vei-, tog- og flytrafikken gikk i stå, og strømbrudd førte til både stengte skoler og barnehager. Så mange som 22.400 husstander var uten strøm en periode tirsdag ettermiddag.

(©NTB)