Valhall-feltet, Nordsjøen  20170815.Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen. Valhall-feltet, som består av til sammen seks oljeplattformer, har hatt oljeproduksjon siden 1982. Anlegget har produsert over 1 milliard fat olje siden den gang og har som ambisjon å pumpe opp 500 millioner fat olje til før den stenges ned.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Valhall-feltet, Nordsjøen 20170815.Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen. Valhall-feltet, som består av til sammen seks oljeplattformer, har hatt oljeproduksjon siden 1982. Anlegget har produsert over 1 milliard fat olje siden den gang og har som ambisjon å pumpe opp 500 millioner fat olje til før den stenges ned.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Optimisme i arbeidsmarkedet - særlig innen olje og gass, vannkraft og elektrisitet

Publisert

Norske bedrifter vil beholde og videreutvikle arbeidstakere. Det gir grunn til optimisme, viser en kvartalsrapport fra bemanningsforetaket ManpowerGroup.

Det er særlig innen olje- og gassektoren, bank og finans, samt vannkraft, elektrisitet og infrastruktur, at optimismen er stor.

Av 756 bedrifter svarer kun to prosent at de vil redusere bemanningen før sommeren. Flesteparten, 89 prosent, vil beholde arbeidsstyrken som den er, mens 8 prosent vil ansette flere.

– Det er vanskelig å få tak i de riktige hodene. Derfor satser mange arbeidsgivere på å oppgradere kunnskapen til eksisterende ansatte, sier konsernsjef Maalfrid Brath i ManpowerGroup Norge i en pressemelding.

Utsiktene i arbeidsmarkedet er gode over hele landet, og størst er optimismen på sørvestlandet, ifølge rapporten. Bemanningsutsiktene har imidlertid svekket seg noe i Nord- og Midt-Norge med henholdsvis 14 og 8 prosentpoeng.

(©NTB)