Utsirahøyden, Nordsjøen  20160216.Interiør på Edvard Grieg-plattformen. Edvard Grieg-feltet er et oljefelt som ligger på Utsirahøyden i Nordsjøen, 180 km vest for Stavanger. Det ble påvist olje i feltet i 2007, og oljeproduksjonen ble startet opp i november 2015. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Utsirahøyden, Nordsjøen 20160216.Interiør på Edvard Grieg-plattformen. Edvard Grieg-feltet er et oljefelt som ligger på Utsirahøyden i Nordsjøen, 180 km vest for Stavanger. Det ble påvist olje i feltet i 2007, og oljeproduksjonen ble startet opp i november 2015. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Optimisme blant bedrifter i Rogaland

Publisert

Det har skjedd et stemningsskifte blant bedrifter i Rogaland, viser en ny konjunkturrapport. Bedrifter i oljefylket ser lyst på fremtiden.

600 bedrifter på Sørvestlandet har deltatt i undersøkelsen som er laget for Sparebank 1 SR-Bank. Funnene i undersøkelsen var oppsiktsvekkende, synes sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i SR-Bank.

– Det viser et markant skifte. Vi ble veldig overrasket. Vi måtte ta en fot i bakken og dobbeltsjekke, sier sjeføkonom Kyrre. M. Knudsen i SR-Bank til Dagens Næringsliv.

Rogaland er fylket der optimismen øker mest. Også de mest oljeavhengige bedriftene i undersøkelsen tror på økt omsetning, bedret ordrereserve og oppgang i lønnsomheten det neste året, ifølge undersøkelsen som er laget av TNS Gallup.

Knudsen mener dette kan tilsi en økt sysselsetting på mellom 5.000 og 10.000 årsverk i Rogaland de neste tolv månedene.

(©NTB)