Havet utenfor Kristiansund 19931201: DRAUGEN ÅPNET. Draugen plattformen åpnes av kong Harald. Dette er den første plattformen for er i drift nord for Stadt. Bildet: Draugen-plattformen, detalj, flammer fra avbrenningstårnet for gass.  FOTO: Jon Eeg / NTB / SCANPIX
Havet utenfor Kristiansund 19931201: DRAUGEN ÅPNET. Draugen plattformen åpnes av kong Harald. Dette er den første plattformen for er i drift nord for Stadt. Bildet: Draugen-plattformen, detalj, flammer fra avbrenningstårnet for gass. FOTO: Jon Eeg / NTB / SCANPIX

Opptil 140 må slutte i Total i Norge

Publisert

Det franske oljeselskapet Totals norske avdeling skal redusere tallet på ansatte og innleide med mellom 115 og 400. Håpet er å løse dette ved frivillighet.

Ifølge Sysla kommer tallet fram i en bemanningsstudie, og det omfatter både norske ansatte og folk som er i Norge gjennom Totals kontorer andre steder. 6. april i år ble de drøyt 400 ansatte oppfordret til å søke sluttpakker eller seniorpakker.

I fjor måtte 41 lokalt ansatte gå, i tillegg til en del innleide, poengterer Frank Indreland Gundersen, hovedtillitsvalgt for Industri Energi.

– Vi trodde ikke det skulle komme en ny runde allerede nå. Det merkes på stemningen dette. Folk blir usikre på fremtiden sin, sier han.

Ifølge pressekontakt Leif Harald Halvorsen i Total Norge kommer kuttene som følge av høyt kostnadsnivå og redusert inntjening.

– Vi håper vi klarer å nå målet ved hjelp av frivillig avgang, sier han.

(©NTB)