- Opprør fra grunnplanet

Publisert

Lederen av LO-forbundet Industri Energi sier opprøret mot varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja er et opprør fra grunnplanet, som er skikkelig forbanna.

Et gryende opprør i industriforbundene kan ende med å sprenge LO i to. Sentrale aktører i Industri Energi og Fellesforbundet tok under LOs olje- og gasskonferanse i Bodø mandag til orde for å sette i gang en prosess med tanke på utmeldelse av LO, dersom LO-kongressen til våren sier nei til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe)

– Jeg har veldig lite lyst til å gå ut av LO. Jeg har slåss for å stå i LO all min tid. Men det kan jo være at jeg ikke får det som jeg vil. Det er mektige krefter som uttaler seg her, sier forbundsleder i Industri Energi Leif Sande til Klassekampen.

Han mener dette ikke bare handler om vern av LoVeSe, men om hele politikken med å starte gradvis nedbygging av oljenæringen. Medlemmene er redd for arbeidsplassene sine, og Sande sier dette skaper stor forbitrelse blant hans medlemmer. (©NTB)

Les også: