Bilde fra Det norske

Varsler kostnadskutt

Skal ned 750 millioner. Fallende oljepriser og en tung periode for bransjen gjør at oljeselskapet Det norske planlegger å redusere kostnadene med over 750 millioner kroner. Selskapet fikk et underskudd før skatt i fjerde kvartal 2014 på 197 millioner dollar, tilsvarende halvannen milliard norske kroner etter dagens kurs. Dette var 22 millioner dollar bedre enn … Continued

Skal ned 750 millioner.

Fallende oljepriser og en tung periode for bransjen gjør at oljeselskapet Det norske planlegger å redusere kostnadene med over 750 millioner kroner.

Selskapet fikk et underskudd før skatt i fjerde kvartal 2014 på 197 millioner dollar, tilsvarende halvannen milliard norske kroner etter dagens kurs. Dette var 22 millioner dollar bedre enn i samme kvartal året før, men likevel langt fra godt nok.

Det norskes driftsinntekter økte fra 43 millioner dollar i fjerde kvartal 2013 til 346 millioner i samme kvartal i fjor, men svært lave oljepriser og en hardt presset oljebransje bidrar sterkt til det dårlige resultatet.

Fallet i oljeprisene og det utfordrende makrobildet påvirker selskapet og måten vi arbeider på. Som et svar på dette, har vi igangsatt et kostnadseffektiviseringsprogram, med en ambisjon om å redusere kostnadene med mer enn 100 millioner dollar i 2015, sier administrerende direktør Karl Johnny Hersvik.

Han opplyser at selskapet jobber med å forbedre den finansielle fleksibiliteten og å gjøre kapitalstrukturen – kombinasjonen av egenkapital og gjeld som benyttes for å finansiere selskapets eiendeler – så optimal som mulig.

Vi har en konstruktiv dialog med våre banker og interessenter, og jeg føler meg sikker på at vi vil være i stand til å finansiere våre planlagte utbyggingsprosjekter», sier Hersvik.